Torbole, Gardameer. Een plek die bekend staat om zijn wind die er bijna elke dag is. perfect voor het Nederlandse team. We hoopte het dan ook beter te doen dan in Polen. Torbole zou het evenement moeten worden om te pieken het werd helaas een wat meer wisselvallige week met veel en weinig wind de eerste dag hadden we een gemiddeld windje van zo’n 15 knopen. Ik ga hard met deze wind en eindigde dan ook goed.

Dag 2 was de wind heel verschillend we begonnen met bijna geen wind en eindigde met een dikke 20 knopen. ik heb deze dag wat mindere en wat betere races gevaren.

Op dag 3 stond er een hoop regen voorspelt en dat is niet goed voor de wind daar. we hebben een hele dag staan wachten op de kant en hebben geen races gevaren.

Gold fleet! op dag 4 waren de fleets bekend ik zat in de goldfleet. we begonnen de dag met geen wind maar wel het water op om half 9 s’ ochtens, de jongens goldfleet mochten eerst starten wat uiteindelijk misschien niet de beste keuze was de wedstrijdleiding. We maakten namelijk de eerste 7 ¬†starts algeheel vals waardoor de meisjes uren hebben moeten wachten op het water (gelukkig was het lekker weer) na deze 7 starts zijn we eindelijk een keer niet vals en mogen we race met minimale wind. deze race eindigde ik ergens in het midden van de fleet ik had beter gehoopt maar wist dat er een aantal jongens inzaten die erg goed zijn met weinig wind hierna hebben we nog twee races gehad die ongeveer het zelfde gingen. de laatste race werd er gefinisht bij de bovenboei wegens de lichte wind die er was. we komen terug op de kant om 5 uur s’ middags.

5de! dag 5 en een 5de plek! we beginnen met een goeie wind van zo’n 17 knopen race 1 vaar ik gelijk een 5de plek hierna neemt de wind aan en vaar ik een aantal gemiddelde races. aangezien dag 5 ook de laatste dag is Finishte ik als 41 op het wereld kampioenschap T293 OD.

 

28 oktober 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

twee × vijf =

Menu