WK RS:X windsurfen Torbole, Italië

Afgelopen week heb ik deel genomen aan het WK RS:X in Torbole, voor mij was dit het eerste senioren WK waar ik aan mee deed. na een goede week training waarin we de locatie hebben kunnen analyseren was het tijd voor het WK.

Aangezien het mijn eerste senioren WK was had ik geen verwachtingen, ik wou laten zien wat ik in mij had en het beste er uit proberen te halen. Ik wist al door verhalen van andere dat de overstap van jeugd naar senioren een grote stap zou zijn en dat het de meeste zo’n 4 jaar zou kosten om bij de top te kunnen komen.

Dit WK was ook nog eens het grootste RS:X WK ooit, dit doordat het de kwalificatie was van bijna alle landen voor de Olympische spelen van 2020. De mannen die dus mee deden waren geen kleine jongens en wisten dus allemaal heel goed wat ze aan het doen waren.

Na de eerste 2 dagen qualifiers voor de fleets, zat ik met de 79ste plaats in de silver fleet (de cut zat op 65 voor gold fleet). Ik had mijzelf voorgesteld om mij zo ver mogelijk naar voren te proberen werken in de komende dagen. Ik wist waar er verbetering nodig was en probeerde hier hard aan te werken. op dag 4 lukte het mij om de puzzel zo goed mogelijk in elkaar te steken en dit resulteerde in een sterke 3de plaats, en resultaat waar ik trots naar terug kijk.

aan het einde van de week heb ik mezelf nog een stukje omhoog weten te werken en eindigde als 72ste. Dit is een resultaat waar ik niet per se trots op ben, wel een week waar ik goed op terug kan kijken. Ik heb fouten gemaakt maar ook fouten weten te verbeteren. Het WK RS:X Torbole is een leer event geweest maar ik weet nu wel goed waar ik deze winter aan zal gaan moeten werken.

Vorig bericht
ISAF jeugd WK 2019
Volgend bericht
EK windsurfer Hoorn, Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

15 + 14 =

Menu