Vliegend trainen in het Spaanse Santa Pola

Afgelopen maanden heb ik het druk gehad. Zo had ik mijn stage van school. Waarvoor ik mijn uren moest halen, maar ben ik ook om de week voor een trainingsblok naar het warmere Santa Pola gevlogen om mij zo goed mogelijk voor te bereiden op het aankomende seizoen.

Omdat het nog niet zo lang officieel is dat we gaan ‘windfoilen’ op de Olympische spelen hebben wij deze kans met beide handen gegrepen om alvast een zo groot mogelijk gat te slaan met de concurrentie uit andere landen. Het was dan ook voor het eerst dat we hele weken op de foil stonden in plaats van de RS:X.

Aan het begin was het echt even zoeken, hoe train je nou zo effectief mogelijk op de foil en hoe houd je de structuur in de training, “we gaan nu namelijk opeens een stuk harder”. Deze structuur wisten wij na het eerste trainingsblok terug te vinden en ik heb dan ook grote stappen kunnen zetten. Niet alleen op techniek maar ook in het leren kennen van mijn materiaal, wat zijn de hoeken waarin we de foil willen hebben en hoe kan ik het best mijn materiaal repareren. Want helaas is het zo dat wanneer je het materiaal en jezelf tot het uiterste gaat proberen te testen er helaas soms wat kapot gaat.

Maar er was een groot verschil in hoe we begonnen deze winter op de foil en hoe we er nu op staan. Zo varen we nu board aan board downwind zonder te aarzelen en zijn we elkaar goed aan het opjagen in de trainingen. Die foil wil steeds harder door het water en de angst die we aan het begin hadden is er vanaf.

Afgelopen week was voor mij het laatste trainingsblok in Santa Pola. Ik vertrek namelijk vanavond (za 2 feb) naar Sorrento, Australië om daar 3 weken op de RS:X te trainen en daarna het WK mee te varen.

Vorig bericht
Foilen is officieel Olympisch
Volgend bericht
Het allerlaatste RS:X WK, Sorrento, Australië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

twintig + 4 =

Menu