Trainingskamp Aruba

Om ons zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden op het volgend seizoen vliegen we ieder jaar in de winter naar het buitenland om hier in meer comfortabele temperaturen te kunnen trainen.

Vanwege de gehele pandemie konden we dit jaar lastig naar onze vaste winter trainings locaties, daarnaast waren de condities niet perfect en was het weer alsnog niet erg best. We gingen dus op zoek naar een alternatief voor onze winter stage. De Arubanen hadden ons in Italië al uitgenodigd om bij hun te komen trainen. Dit bleek uiteindelijk voor ons ook de beste optie. Doordat het paradijselijke eiland bijna geen last had van de corona en eigenlijk alles daar gewoon open was zonder enige problemen.

Naast dat Covid-19 daar bijna geen probleem was is er nog een heel groot voordeel en dat is dat we iedere dag kunnen varen daar. Hoe we in Spanje soms een aantal dagen niet kunnen varen is dit in Aruba geen probleem door de wind die daar elke dag opnieuw waait.

We zijn naar Aruba gevlogen voor twee trainingsblokken van 3 weken hiertussen hadden we twee weken vrij. Eerst was het idee dat we tijdens deze twee weken naar huis zouden gaan, maar het was eigenlijk veel leuker om daar te blijven aangezien Nederland bijna in volledige lockdown was terwijl daar alles gewoon nog kon.

Ik heb tijdens een winterstage nog nooit zo veel kunnen trainen als de weken in Aruba en het was dan ook geen wonder dat we allemaal helemaal kapot waren na een blok van 3 weken.

tijdens deze 3 weken trainde we naast ons vaste team ook met het Arubaanse iQFOiL team en was Amado Vrieswijk uit Bonaire overgevlogen om met ons mee te trainen. Hiermee hadden we een buitengewoon sterke trainings groep en hebben we enorme stappen gezet en heb ik mijn niveau echt naar een ander level kunnen tillen tijdens deze periode hier.

Ik wil dan ook de Arubanen bedanken voor hun hospitality en voor de mooie tijd die we op Aruba hebben gehad. Wij hebben Aruba voor volgend jaar in ieder geval alweer in de planning staan.

Next stop, Cadiz, Spanje voor de Andalusia Olympic Week

Vorig bericht
International Games, Italy
Volgend bericht
Andalusia Olympic Week

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

9 + 17 =

Menu