Mijn Jaar 2018

2018 is een jaar geweest dat ik niet snel meer zal vergeten. Ik heb gepiekt en resultaten bereikt waar ik tevreden op terug kijk. Met een aanstormend 2019 seizoen is het even tijd om terug te kijken.

Ik begon 2018 met training stages op Palma de Mallorca, hier ben ik voor het eerst volledig gaan trainen op de RSX. Na een aantal succesvolle stages was het tijd voor mijn eerste wedstrijd van het jaar. Het Europees Kampioenschap windsurfen op de Techno 293+.

We waren een week van te voren naar Mondello (de wedstrijdlocatie) gevlogen als voorbereiding op de wedstrijd. We konden even wennen weer aan het kleinere boord dat de techno is. Ook konden we goed de locatie verkennen, waar zitten winddraaiers en zijn er punten waar de wind altijd harder was. Dit was zeker voor deze wedstrijd een erg belangrijk deel van de voorbereiding door dat de baai was omringt door verschillende bergen. Het werd een succesvolle week met een hoop top 10 plaatsen waar ik trots op kon zijn. Het eindresultaat 13de. Met deze plaats was ik beste Nederlander en kwalificeerde ijk me voor de Jeugd Olympische Spelen.

2018 was ook het jaar van mijn eind-examen. Na het EK ben ik me dus vooral gaan richten op me school. Ik moest de kwalificatie missen voor het ISAF jeugd WK waar ik erg van baalde. Hierdoor zou ik een mogelijke wedstrijd missen waar ik onwijs veel van had kunnen leren. Ik heb het gelukkig niet voor niks gemist en haalde me examen!

Het Wereld Kampioenschap RSX was vlak na me examen. Het werd gehouden in Penmarec’h, Frankrijk. Dit zou me eerste grote RSX wedstrijd worden en wist dan ook niet zo goed wat ik moest verwachten. Het werd hem niet een week lang lichte condities maakte het zwaar. Ik deed me best maar het lukte me niet om alles er uit te halen. 

De volgende wedstrijd was het Europees kampioenschap RSX. Deze werd gehouden in Sopot, Polen. Hier had ik eerder gevaren waardoor ik wist dat het een moeilijk locatie is. Het begon lekker met races waarop ik als eerste om de bovenboei kwam en verschillende goeie keuzes maakte. Ik finishte verschillende keren top 10. Het eindresultaat: 24ste in de U19 en een 4de plaats in de U17 klasse, een resultaat waar ik zelf erg tevreden mee was.

Me volgende wedstrijd zou de Jeugd Olympische spelen worden, het meest magische event wat ik ooit gevaren heb. Er gingen een aantal weken voorbereiding aan te pas. Ik trainde 4 dagen in de week s’ ochtend vroeg voor school. Het was zwaar maar enorm leerzaam en fijn dat dit mogelijk was ter voorbereiding. We kregen een team introductie dag waarop TeamNL werd voorgesteld aan de Pers. In totaal zouden er 41 sporters naar Buenos Aires vertrekken om Nederland te vertegenwoordigen op de Jeugd Olympische Spelen. Alleen dit was al heel gaaf om mee te maken. 

eenmaal aangekomen in Buenos Aires werden we feestelijk ontvangen door honderden vrijwilligers. Het was een week vol feest al voor het event begonnen was. we kregen nog eens 3 dagen om daar te trainen voor dat de openings ceremonie met de dag daarop de wedstrijden begon. Ik mocht de grootste openings ceremonie ooit in olympische historie bijwonen zo’n 350.000 man die hier naar kwamen kijken. Zo iets had ik nog nooit eerder meegemaakt en zal ik ook niet snel meer meemaken.

de wedstrijd week begon zwaar met weinig wind, het waren lastige omstandigheden waar ik het erg zwaar mee had. Na een week hard werken haalde ik een 9de plaats, minder dan ik had gehoopt maar ik was onwijs blij dat ik dit mee heb mogen gemaakt.

2018 was een jaar van hard werken en met mooie evenementen laten we 2019 nog succesvoller gaan maken met nog meer mooie ervaringen.

Vorig bericht
Youth Olympic Games 2018 – Buenos Aires
Volgend bericht
Sport Talent van het jaar awards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

14 − 10 =

Menu