International Games, Italy

De International Games, Italy 2020 is dit jaar het on officiële WK, on officieus wegens de corona pandemie waardoor het niet mogelijk was om een WK te organiseren doordat niet alle landen aanwezig konden zijn.

Na een Teleurstellend EK heb ik een tijdje in een dip gezetten waar ik maar met moeite uitkwam. Daarom hebben we op het allerlaatste moment vlak voor dit evenement besloten om voor 2 weken volledig te stoppen met trainen. Ik presteerde belabberd op de trainingen en had er zelf eigenlijk ook niet heel veel zin in op dat moment. Na de twee weken van “volledige rust” reisde ik af naar het Garda meer in Italië voor de International Games.

Ik stapte terug op de plank en op de eerste dag moest ik nog even wennen maar niet veel later voer ik naar mijn coach toe om twee woorden te zeggen “I’m Back” het voelde weer goed en de plank wou weer vooruit. Raar eigenlijk hoe dat werkt, dat wanneer je jezelf niet top voelt je ook niet kan presteren.

De wedstrijden begonnen op dinsdag met 100 deelnemers, we zouden deze week drie verschillende formats varen, Course racing (upwind / Downwind), Slalom en de marathon. Alleen het Marathon onderdeel had ik nog nooit in een wedstrijd gedaan. Tijdens de Marathon varen we een wedstrijd van ongeveer een uur waarbij we een spectaculaire start hebben door vlak achter een boot langs te varen die met zo’n 50km/h over de startlijn vaart.

De wedstrijden gingen best aardig ik maakte zo nu en dan zeker nog fouten en was zeker niet tevreden met iedere race. Toch was ik blij dat ik wel weer mee deed en dat ik het nog steeds wel kon, een hele opluchting. ik wist de hele week redelijk goed te varen waardoor ik op de laatste dag 34ste stond. hiermee was ik 3de in de U19 klasse maar het punten verschil met de nummer 4 was erg klein.

Roi Hillel een Israëlische windsurfer stond niet meer dan 3 punten achter mij. de laatste dag werd het dus match racen met Roi voor die derde plaats. Ik was moe en merkte dat ik niet best aan het racen was maakte enorm veel fouten en was er bijna zeker van mijn 3rde plek verloren te hebben. “Gelukkig” had Roi een crash met een andere windsurfer in het veld tijdens de laatste race. Hierdoor wist ik ondanks 6 plekken te verliezen in de overall ranking wel nog voor Roi te blijven en dus als 3rde te eindigen in het onder 19 jaar oude klassement.

Het was een mooi event waar ik ondanks de niet perfecte voorbereiding wel nog redelijk heb kunnen presteren. Overall werd ik 40ste een resultaat dat echt nog wel beter mag maar dit is al een hele improvement sinds het EK. We gaan nu de winterperiode in waarin we geen races hebben. Omdat het in Nederland te koud is om te kunnen trainen zullen we deze winter naar het buitenland gaan om ons zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden op volgend seizoen

Vorig bericht
Het allereerste IQFOiL EK
Volgend bericht
Trainingskamp Aruba

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

zeventien − veertien =

Menu