Ik ga voor het eerst meedoen aan een Europees Kampioenschap Bic Techno in de klasse onder 15 jaar.

Hieronder een verslag per dag van hoe het is gegaan:

DAG 1

Op de eerste racedag was er erg weinig wind, slechts tussen de 4 en 6 knopen (windkracht 1).
De eerste race ging goed, waar ik blij mee was want het was al een hele ervaring om voor het eerst met 77 jongens op de startlijn te staan.
Helaas hadden we tijdens de tweede upwind nog maar twee overstagen gedaan in de hele race en daarom werd deze wedstrijd afgebroken.
De uiteindelijke race 1 en 2 gingen niet al te best.
We dachten dat we klaar waren omdat er zo weing wind was en we alleen een 3e race mogen varen als we de hele race zouden kunnen planeren.
Maar op de een of andere manier moesten we toch nog een derde race varen en deze ging verschrikkelijk slecht.
Enorm balen, want na deze dag stond ik dan ook op de 42 plaats van de 77.

DAG 2
We zouden al vroeg in de ochtend varen, maar we kregen uitstel de U17 mocht eerst het water op we hebben de hele ochtend staan wachten en rond 3 uur s’ middags kwam de U17 van het water af we hadden ons omgekleed en stonden klaar om te gaan en ik hoorde de toeter en de vlag van de open klassen werd omhoog gehesen, we baalde enorm en gingen naar de jury en vragen waneer de U15 ging varen ze antwoorden  dat na de open klasse de U17 nog 1 race ging doen en dat wij daarna mochten. het was vijf uur en de open kwam van het water en de U17 ging het water op  een half uur later krijgt de U15 volledig uitstel ik baalde enorm en ging weer aftuigen. De reden van het uitstel, 3 meter hoge golven en 34 knopen wind. HET WAAIDE NET ZO LEKKER. maar ja het was zo en ze konden het niet meer terug draaien.

DAG 3

Tussen de 15 en de 18 knopen we gingen als eerste het water op om 10 uur. ik was zo de branding uit bij de startlijn aangekomen vertelde RJ (de coach) dat er maar 48 mensen door de branding waren gekomen  dit was best wel fijn want dan hadden we weer eens rustige start race 1 ging ik best hard vond ik en eindigde ik op 10 plaats race twee ging ik ook hard weer de 10 plaats race 3 viel ik op de startlijn op het start signaal. Uiteindelijk heb ik me van de laatste plek toch nog goed naar voren kunnen werken en ben ik op de 18e plaats geëindigd deze dag heb ik me naar de 24e plaats kunnen werken hier was ik al erg tevreden mee maar het liefst wou ik top 20.

DAG 4

We tuigden op en kleden om, we waren klaar om het water op te gaan tot de mededeling vlag omhoog ging, de mededeling we gaan naar de haven. Het waaide lekker er waren niet hele hogen golven vond ik maar ik kon er toch geen verandering aan brengen en dus tuigde ik maar we werden door een bus van de organisatie opgehaald en vertrokken naar de haven het was een half uur rijden in een bus waar de airco het niet van deed. In de haven aangekomen gingen we maar weer optuigen de U15 meiden waren al aan het racen en wij mochten na hun. op de start aangekomen gingen we al snel van start het waaiden niet hard hier baalde ik best van want ik had gehoopt op wat meer wind. Mijn races ging wel goed maar het was niet zo van yes ik heb echt goed gevaren jammer dus ik schoot niet op met mijn plaats mijn enige hoop om top 20 te varen lag dan op morgen op de voorspellingen stond dat het goed ging waaien ik was blij en met hoop op top 20 kreeg ik te horen dat we de volgende dag weer in de haven zouden varen ik baalde echt want in de haven waren geen golven en dat vond ik zelf niet echt fijn varen.

DAG 5

Laatste dag (5),  U15 meiden mochten weer eerst en dan zouden wij daarna mogen hier moesten we dus nog zoon 2 uur wachten maar hebben wel alles goed kunnen doornemen met RJ, zoals waar de meeste opdraaiers zaten en waar de afdraaiers en de pleken waar je niet moet komen vanwege chop (veel golven in verschillende richtingen, snel en kleine golven) toen we dit alles hadden besproken konden we al weer bijna het water op. Bij de start waaide het wel lekker en kwam ik er achter dat de startlijn scheef lag en dat ik over bakboord bij het pinend ( een boei op de start van achter de startlijn links liggend) het snelst bij de bovenboei zou zijn door op deze plek te starten was ik ook als top 5 bij de boven boei in de down wind ben ik door een paar mensen ingehaald maar kwam alsnog in de top 10 bij de gate ( twee boeien waar je tussen door kan en dan twee kanten op kan jammer genoeg kreeg ik tijdens de upwind een plastic zak aan me fin waardoor ik best wat plaatsen verloor. uiteindelijk wel top 20 binnen gekomen maar niet goed genoeg om veel plaatsen te stijgen. race 2 en 3 gingen minder dan race 1 maar heb ze wel nog in de top 20 geëindigd maar ik wist dat het niet genoeg was om in de top 20 te eindigen. Ik heb het erg naar me zin gehad en ben 22 ste geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

1 × vijf =

Menu