European Championships Poland

Het Europees kampioenschap in polen is niet gegaan zoals ik had gehoopt. Het werd gehouden in Sopot een stad in de buurt van Gdansk, Polen. De hele week is er minimale wind geweest waar alle lichte franse en Israëliërs erg hard mee gaan.  Het was de hele week zo’n beetje het zelfde              s’ ochtends vroeg opstaan om optuigen en daarna de rest van de dag moeten wachten tot er een beetje wind zal zijn. uiteindelijk hebben we elke dag 2 tot 3 races gevaren. Op dag 3 zouden we worden verdeeld in Gold fleet en Silver fleet, ik stond toen op de 69ste plaats dit is de laatste plek in de Gold fleet Ik zou er dus in zitten als er geen protesten zouden zijn die mij naar boven zouden verschuiven. helaas was dit wel zo, een Italiaan had een 2de plek gevaren en was niet opgeschreven. deze heeft toen mij uit de Gold fleet gekickt samen met nog twee andere jongens waarmee ik op het zelfde aantal punten stond. Ik stond dus inplaats van 1ste in de Silver fleet gelijk 3de in de Silver fleet.

De ena laatste dag van het event het waait en de Gold fleet mocht het water op eindelijk wind en dan mag je nog steeds niet varen  dit was erg frustrerend tijdens de races zagen wij vanaf de kant het weer verslechteren. De wind werd steets harder en in een minuut tijd zat hij op de 30 knopen de max windsnelheid. Je zag nu op het water plekken waar helemaal geen wind was en plekken waar je moest overleven omdat het zo hard woei. de races werden afgeblazen en alle vlagen gingen de lucht in. dit hield in dat je iedereen maakt niet uit welk land gerescued worden door coaches vanaf het water en de organisatie. het begon te onweren en hevig te regenen.

Toen wij het water op mochten was de wind gaan liggen en kon je af en toe planners als je heel hard aan je zeil trok, maar toen we bij de start aan kwamen was de wind volledig weg. Weer een dag zonder wind! Met de hoop de laatste dag een race te mogen varen met wat wind. gingen we het water op er stond weer een beetje wind maar niet veel de races gingen niet fantastisch goed maar ook niet slecht op sommige momenten konden we railen (planeren in upwind) maar dit was minimaal. uiteindelijk ben ik als 3de in de Silver fleet geëindigd. Op dit event zonder wind.

Vorig bericht
North Sea Cup 2016
Volgend bericht
Buitenlandse stage Mallorca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

twee + 8 =

Menu