European Championships Mondello (YOG Qualifier)

Afgelopen week ben ik op het EK Techno Plus geweest. De Techno Plus is een U19 klasse, iedereen onder de 19 mag hier dus aan mee doen. Voor dit evenement heb ik even een stapje terug gedaan van de RS:X naar de Techno. Dit evenement is het EK. Hier komen alle landen uit Europa heen, maar omdat het een Open EK is, kunnen ook niet Europeanen meedoen. Er waren dus ook jongens aanwezig uit Hongkong, USA en Japan. Maar dit evenement was niet alleen een EK, het was ook de qualifier voor de Jeugd Olympische Spelen (YOG). Vorige keer in Quiberon was het niet gelukt om ons als land te kwalificeren en was het dus nu de taak aan ons om ons als land te kwalificeren en tegelijkertijd proberen als beste Nederlander te eindigen om jezelf te plaatsen.

Dit is gelukt! ik heb mezelf kunnen plaatsen voor de Jeugd Olympische Spelen! In oktober dit jaar zal ik naar Buenos Aires in Argentinië gaan om hier mee te doen aan de Youth Olympics en zal ik Nederland gaan presenteren in het windsurfen. Dit is echt een droom voor mij die uitkomt. Dit resultaat heb ik natuurlijk niet met twee vingers in de neus gehaald. Het was dan ook een erg spannende week die voor mij niet al te sterk begon.

De eerste twee dagen hadden we erg weinig wind en waren mijn resultaten nog niet al te best. Jim van Someren was op dat moment eerste Nederlander, maar we waren toen nog het 5de land. Om je als land te kunnen kwalificeren moest je top 4 niet-gekwalificeerde landen varen. De 3de dag begon het te waaien en kwam ik steeds dichter bij Jim te liggen. Na de derde dag waren de voorrondes klaar. Ik zat in de Gold Fleet. De volgende dagen was het ook aan het waaien en haalde ik Jim, de Portugees en de Spanjaard in. Hiermee was Nederland als land gekwalificeerd en was ik eerste Nederlander. De 5de dag zat ik in een goede flow en haalde ik 3 top 10 plaatsen binnen. Een 7, 9 en een 8. De vierde race had ik wat meer pech en brak ik mijn giek 1 minuut voor de start. Ik was klaar en kon de race niet meer varen. Ik lag na de 5de dag 12de en was 9de Europeaan. Op de laatste dag hadden we nog 1 race te varen, ik had 22 punten verschil met Jim.

Helaas, het was niet mijn wind deze dag. De hele nacht had ik wakker gelegen en gedacht aan wat er nog fout zou kunnen gaan. ‘s Ochtends nog eens al m’n spullen nagekeken en we gingen het water op. Ik mocht niet meer dan dan 22 plekken achter Jim eindigen, anders verloor ik de kwalificatie. Ik finishte deze race als 28ste, Jim voer een 12e plek. Dit was genoeg voor mij om een 13de plek te halen in het eindklassement en een droom die uit komt er bij.

 

Vorig bericht
Round Texel 2017
Volgend bericht
European Championships RS:X Sopot, Poland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

vijf − een =

Menu