EK RS:X windsurfen en kwalificatie voor de ISAF

Na de vele trainings weken was het dan nu toch echt tijd om mezelf op te gaan meten met de rest van de wereld op het EK. Dit werd gehouden op het altijd zonnige Palma de Mallorca.

Het EK windsurfen in Palma de Mallorca was groots. Met maar liefst 333 deelnemers waarvan er 110 bij de jeugd jongens mee deden beloofde het een zware week te worden.

vooraf aan de wedstrijd was ik nog aan het twijfelen of ik mee zou gaan doen bij de volwassenen omdat ik toch al wat zwaarder ben of dat ik zou mee varen bij de jeugd, dit EK was tenslotte de kwalificatie wedstrijd voor het ISAF jeugd WK. Dit is een apart WK voor alle olympische zeilklassen waar van elk land 1 sporter per dicipline heen mag. Ik koos er dus voor om met de jeugd mee te varen.

Mijn doelstelling? de magische Top 10. na andere jaren steeds die top 10 gemist te hebben vond ik het nu toch echt tijd worden om te proberen die top 10 te halen. Ik had goeie trainings weken gehad en had het idee dat ik er klaar voor was.

door dat we met zo’n groot veld waren hadden deden we eerst een kwalificatie ronden en gingen we daarna door naar de finals waarin we worden opgesplitst in een Gold Fleet en een Silver Fleet. Ik begon mijn Kwalificatie races sterk met 4 top 10 plaatsen van de 6 races, hiermee haalde ik de Gold Fleet en kon ik voor die Top 10 gaan racen.

De Finals begonnen goed met een hoop sterke races helaas maakte ik nog wel een aantal foutjes en stond ik met nog 4 races te gaan op de 11de plek. De laatste volle racedag ging het helaas mis ik had twee van de 3 races slecht gevaren en zakte hierdoor naar de 12de plek. Ik had geen kans meer om in de top 10 te komen aangezien die de zogenaamde Medal race varen. De medal race is een race met de top 10 windsurfers uit het klassement, deze race is beslissend voor de medailles aangezien de punten dubbel tellen in deze race.

Met mijn 12de plek kon ik niet meer stijgen naar 11de plaats aangezien dat punten verschil te groot was. wel stond ik er erg goed voor om mezelf te kwalificeren voor het ISAF jeugd WK. De laatste race voer ik een 5de plaats waarmee ik mijn 12de plek veilig stelde en de kwalificatie had gewonnen.

Ik heb misschien mijn doelstelling niet gehaald, maar wel mijn beste resultaat ooit kunnen varen. 2019 beloofd weer een mooi jaar te worden met nu het ISAF jeugd WK in Polen toegevoegd aan mijn seizoen.

hieronder nog een linkje met een bericht over mijn kwalificatie

:https://boardsport.watersporters.nl/blogs/2019/april/rsx-windsurfer-luc-schmitz-kwalificeert-zich-voor-deelname-youth-sailing-world-championships-2019/

Vorig bericht
Training stage Nieuw Zeeland + Pre-Worlds
Volgend bericht
Medemblik Regatta 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

6 + 11 =

Menu