WK Bic Techno 293 Under 15

Geen reacties

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Op maandag 26 oktober begon het WK Bic Techno in Cagliari, Italië. Het was voor het eerst dat ik deelnam aan het WK. We zijn een week eerder al aangekomen op Cagliari om te trainen en te wennen aan de wind en het water. Het was nog heel erg lekker weer en het was een beetje vakantie.

We hadden als doelstelling om met het team zoveel mogelijk in de top 10 te varen en om allemaal de Gold-fleet te halen.

De eerste race van het WK ging super goed en eindigde ik als 5e, helaas verloor ik op het laatste upwind stuk mijn zwaardflap en zakte ik van de 3e naar de 5e plek. Omdat we gelijk nog twee races moesten varen kon ik mijn zwaardflap niet repareren. De tweede en derde race werd ik daarom 26e. Flink balen dus na de eerste dag.

De volgende dag begon de dag weer goed met een 9e plek al was het niet echt mijn wind deze dag. De wind werd steeds zwakker, wat niet goed is voor mij. De tweede en derde race werd ik 17e en 12e. De volgende dagen werd de wind steeds slechter wat niet goed is voor mij en mijn teamgenoten, gelukkig haalde we allemaal de Gold-fleet en zaten we in ieder geval in de top 40 van de beste surfers in de wereld.

In de Gold-fleet haalde ik nog een heel mooi resultaat met een 5e plaats maar op de laatste dag verknalde ik mijn race door van een tweede plek terug te vallen naar een 30e op de finish.

Uiteindelijk ben ik als 24e van de wereld geëindigd, ik had gehoopt op een plak in de top 20 maar dat is helaas niet gelukt. Joost Vink, mijn team genoot werd 19e en Floris 35e.

Het was een erg leerzaam WK en we gaan nu verder met een groter zeil (7.8) en we gaan volgend jaar meedoen met de onder 17 jongens.

Luc Schmitz
Vorig bericht
Europees Kampioenschap Bic Techno U-15
Volgend bericht
Waterseizoen afgelopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

7 + 5 =

Menu