Coupe de France – Martigues

  1. Home
  2. Coupe de France – Martigues

21-23 april 2017 Martigues

Coupe de France. Dit is 1 van de grotere evenementen van het jaar. De Coupe de France is het nationale Franse open kampioenschap.                                                                                                  Omdat het open is, doen aan dit evenement niet alleen fransen mee, maar ook Engelse en Nederlandse windsurfers. De reden dat we dit evenement varen, is om te meten hoe wij varen en wat voor mogelijk gehouden kan worden op de EK’s en de WK’s.                                                          De Fransen zijn één van de allerbesten ter wereld als het om de Bic Techno 293 OD klasse gaat. Dit is de klasse waar ik op vaar. Daarom zijn zij een goeie meetlijn om te kijken hoe ik vaar en wat mijn zwakkere punten zijn.

De eerste racedag heb ik moeite gehad met mijn starts. Hierdoor heb ik steeds van de laatste plek mezelf naar voren moeten werken. Ik heb dit toen kunnen bespreken met mijn coach en heb de volgende twee dagen een stuk beter kunnen varen met een hoop top 3 plaatsen.                              Vanwege die slechte eerste dag heb ik het dan ook niet kunnen halen tot de top 3, maar ben wel 5de geworden van de 55 deelnemers. Ik ben zeker nier ontevreden met dit resultaat.

Luc Schmitz

uitslagen coupe de France.

Menu