Andalusia Olympic Week

Na een fantastische winter was het eindelijk tijd voor de eerste wedstrijd van het seizoen, de Andalusia Olympic Week in Cadiz, Spanje.

De Andalusia Olympic Week is ieder jaar weer een van de eerste wedstrijden op het programma, daarom word dit evenement vooral gezien als een oefenwedstrijden om weer even in te komen, maar ook om te zien hoe je er voor staat tegenover de concurrentie. Tijdens deze wedstrijd deden verschillende goeie windsurfers mee, waaronder Sebastian Koerdel (GER) (1ste op het onofficiële WK 2020), Huig-Jan Tak (NED) (3rd op het onofficiële WK 2020), Gonzalo Costa Hoevel (ARG) (Wereld Kampioen Foilen PWA 2019) en Pawel Tarnowski (POL) (meervoudig Europees en Wereld Kampioen).

Door de aanwezigheid van onder andere deze mannen was het event ondanks het lagere aantal deelnemers (40) wel een hoog niveau wedstrijd wat het extra interessant maakte.

tijdens de trainings dagen aanvankelijk van de wedstrijden zagen we al dat wij als Nederlands team erg hard gingen ten opzichte van de concurrentie. Hierdoor gingen we met goeie moet de wedstrijden tegemoet, en gingen sommige van ons misschien ook wel een beetje voor hun schoenen lopen.

Op de eerste wedstrijddag was het toch wel weer even anders en was het niveau van de andere racers toch ook wel erg hoog en merkte ik dat ik echt even moest in komen, ik begon met een 15 plaats maar ging al snel steeds een stukje beter varen. Gedurende week werd mijn resultaat steeds beter.

Op dag 3 kregen we te maken met de locale wind die meer dan 30 knopen over het wedstrijd gebied wist te blazen. Veel deelnemers hadden erg veel moeite met zo veel wind wat je terug zag in hun resultaten. Maar doordat wij de hele winter met veel wind hebben kunnen trainen in het altijd winderige Aruba wist ik mij sterk te houden en zelfs een 1ste plaats te varen.

Wat heel bijzonder was aan dag 3 was dat de baai waarin we vaarden vol zat met vissen, hier heb je normaal gesproken niet zo veel last van maar doordat het redelijk ondiep was op het punt waar wij racete kwam het met zekere regelmaat voor dat we een vis raakte en dus crashte. normaal raak je misschien 1 vis per jaar als je pech hebt. Op deze dag raakte je er gemiddeld 3 per race. Dit maakte het racen heel bijzonder doordat je op het ene moment volop kon vechten voor een 1ste plaats en vervolgens gewoon uit het niets vol crashte door tegen een vis aan te varen en vervolgens moet vechten voor een top 20 plek.

Ondanks de vissen wist ik ook op dag drie sterke races te varen waardoor ik uiteindelijk wist te eindigen op de 3de plaats in het overall klassement en op de eerste plaats in het onder 21 klassement. Een resultaat waar ik erg tevreden mee ben, ik kijk dan ook uit naar de eerst volgende wedstrijd.

U21 podium
1st Luc Schmitz (NED)
2nd Max Castelein (NED)
3rd Nicolo Renna (ITA)
Overall podium
1st Huig-Jan Tak (NED)
2nd Sebastian Koerdel (GER)
3rd Luc Schmitz (NED)
Vorig bericht
Trainingskamp Aruba

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

20 − 17 =

Menu