Buitenlandse stage Mallorca

Dit jaar heb ik drie buitenlandse stages gehad die alle drie naar Palma de Mallorca gingen. deze drie weken zijn allemaal vlak achterelkaar, 2 weken weg 2 weken thuis 2 weken weg 2 weken thuis 1 week weg. dat was het schema hiervan stonden er 2 trainingsweken gepland tijdens schooltijden de eerste 2, dit betekende dat ik een hoop zou gaan missen maar door alles naar voor te halen (toetsen, huiswerk en verslagen) en goed te overleggen met mijn docenten is dit allemaal goed verlopen.

Op Mallorca zou ik ook voor het eerst RS:X gaan varen dus heb ik een aantal dagen hier op mijn Bic Techno 293 OD gevaren en een paar dagen op de RS:X. dit beviel me erg goed. Wel merkte ik dat het een stuk zwaarder was dan dat lichte techno spul.

Waarom trainen op Mallorca? Het is winter en dus te koud in Nederland om goed en fatsoenlijk te kunnen trainen. Ook is het zo dat je op Mallorca op zee vaart dit zijn dus grotere golven maar ook gewoon weer een ander water. Op Mallorca is er een hoop te doen (om te trainen) zo kan je ook gaan golfsurfer mountainbike en erg goed wielrennen. Helaas liep dat laatste niet helemaal goed af voor mij. Terwijl ik uit de wind reed van mijn trainingsmaatje voor mij tijdens de afdaling sloeg er een auto af van de B weg over het fietspad deze zag de persoon voor mij nog net op tijd en kon nog net uitwijken voor de auto maar ik had deze auto nooit gezien, ik ben over de auto heen gevlogen en op mijn hoofd heup en knie beland. Gelukkig had ik een helm die mijn hoofd heeft beschermt, de straat waarmee ik mijn helm vastmaak was helaas we voor een deel door mijn nek gesneden ik had hier alleen geen last van. mijn knie  en heup had ik wel last van maar wou zelf naar huis fietsen. we zijn toen eerst naar het Restaurant gegaan waar we elke middag lunchen (Luigi) dit was dichterbij en we hadden allemaal honger. hier heb ik de wondjes kunnen verzorgen en een goed bord pasta kunnen eten.

Ik heb op Mallorca een hoop geleerd in het windsurfen en heb me goed kunnen voorbereiden op de aankomende wedstrijden.

Vorig bericht
European Championships Poland
Volgend bericht
Coupe de France Martigues

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

7 − 5 =

Menu